Översättning till portugisiska

Portugisiska översättningstjänsterLinguaVox är en översättningsbyrå på nätet som är specialiserad på portugisiska till svenska och svenska till portugisiska översättningstjänster. Våra professionella europeiska, afrikanska och brasilianska portugisiska översättare tillhandahåller multimediaöversättningar, webbsidesöversättningar, patentöversättningar, medicinska, juridiska, tekniska och certifierade översättningar.

Översättning till portugisiska – Översättning från svenska

LinguaVox har erbjudit portugisiska översättningar i över ett årtionde. Två internationella certifikat och en lång lista med nöjda kunder (både i Europa och Amerika) vittnar om vår exceptionella kvalitetsstandard. Vår stora pool av översättare och språkproffs är noggrant utvalda och matchade för projekt som passar deras specialkunskaper. Därför kommer vi, om du behöver en översättning av ett kontrakt som ska användas i Sao Paulo, att se till att projektet tilldelas en brasiliansk portugisisk översättare med en solid bakgrund inom anställningsjuridik, som känner till det juridiska systemet i Sao Paulo.

Europeiska, afrikanska och brasilianska portugisiska språktjänster

Portugisiska är det officiella språket i nio länder: Angola, Brasilien, Kap Verde, Östtimor, Ekvatorialguinea, Guinea-Bissau, Mozambique, Portugal och ö-nationen San Tomé och Príncipe. Det är även ett officiellt språk i den speciella administrativa regionen Macau. Portugisiska har officiell status i internationella organisationer som Europeiska Unionen, MercosurOrganisationen för Amerikanska stater, och Afrikanska Unionen.

Med över 270 miljoner användare är portugisiska det mest utbredda talspråket i södra hemisfären, och världens femte mest talade språk. En ny studie som utförts av UNESCO visade att portugisiska är (tillsammans med spanska) det språk med mest potential för internationell tillväxt.  Dessutom är den brasilianska ekonomin en av världens största (närmare bestämt den näst största i den västerländska hemisfären) och framtidsutsikter förutspår att den kommer att fortsätta expandera på kort sikt.

Europeiska och brasilianska portugisiska översättningstjänster?

brasiliansk portugisiska, afrikansk portugisiska eller europeisk portugisiskaMed sådan utbredd räckvidd är det inte förvånande att det finns flera dialektala variationer inom portugisiskan. Det är också viktigt att förstå detta när man utför en portugisisk översättning. Europeisk portugisiska och brasiliansk portugisiska skiljer sig åt rejält vad beträffar stavning, uttal, användning av tempus och vokabulär. Några av de tydligaste variationerna inkluderar användning av você istället för tu för att referera till 2:a person, skillnader i ordens ordning, och utelämnande av bestämd form. Dessutom finns det, trots ett nytt ortografiskt avtal, två ortografiska system inom portugisiskan. Vissa redaktörer och webbsidesägare väljer även att översätta till två olika portugisiska versioner: en riktad till den brasilianska befolkningen och en riktad till portugisiska användare i Europa.

Även om användare av portugisiska i Brasilien och Europa vanligtvis kan förstå varandra skulle man ge läsare en utländsk känsla om man presenterade en europeisk portugisisk översättning i Brasilien (eller vice versa). Dessutom finns det viktiga kulturella och geografiska referenser som skulle missas av läsare av varje portugisisk variant. Därför ser vi på LinguaVox till att våra portugisiska översättningar utförs av inhemska översättare, och där det behövs, av ett team med expertlokaliserare.

Professionella portugisiska översättningstjänster från och till svenska, engelska och andra språk

Våra afrikanska, europeiska och brasilianska portugisiska språktjänster inkluderar:
[custom_list style=”list-1″]

  • Tekniska dokumentöversättningar mellan svenska och portugisiska (brasiliansk portugisiska, afrikansk portugisiska eller europeisk portugisiska), och mellan europeisk och brasiliansk portugisiska och svenska. Våra översättare specialiserar sig inom områden så skilda som skogsbruk, ledarskap, personalresurser, juridik, medicin, civilingenjörskonst, internationell handel, turism, tillverkning, import och export, tandvård, etc.
  • Tekniska dokumentöversättningar och tolkningstjänster mellan portugisiska (brasiliansk, afrikansk eller europeisk) och dussintals andra språk, inklusive engelska, spanska, franska, italienska, tyska, kinesiska, arabiska, japanska, norska, danska, finska, och många fler
  • Portugusiska språktolkar i de flesta svenska, brasilianska, portugisiska, europeiska och nordamerikanska städer (konsekutiva tolkar, simultantolkar, telefontolkar, etc.)
  • Certifierade och auktoriserade översättningar av personliga och officiella dokument för användning i Sverige, Portugal, Brasilien, Spanien, Frankrike, Tyskland, Storbritannien, Kanada, USA, etc.
  • Lokaliseringstjänster för mjukvara, webbsidor och tv-spel, utförda av lingvistiska och kulturella experter och inriktade på olika portugisisktalande marknader
  • Multimediaöversättningslösningar (dubbning, skildring, textning, etc.)
  • Datorpubliceringstjänster och typsättning, för vilka förstklassig utrustning och mjukvara används.
  • Brådskande översättningar för europeisk och brasiliansk portugisiska

[/custom_list]